DEÜ öğrencileri Filistin’e barış balonu uçurdu
Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından Dokuz Eylül Üniversitesi’nin yaklaşık 200 yabancı kökenli öğrencisi, DEÜ Rektörlüğü önünde toplanarak Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar ile görüşerek, barışı simgeleyen beyaz balonları gökyüzüne uçurdu. Üniversiteler sadece bilgi üreten yerler değildir; Aynı zamanda hoşgörü tohumlarının ekildiği, barış filizlerinin yeşerdiği yerler olduklarını vurgulayan Rektör Hotar, “Dünya gençliğinin buluşması niteliğindeki bugünkü etkinlikte, İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırılarını bir kez daha açıkça kınıyoruz; “İnsan haklarının önemini vurguladık” dedi.
Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) öğrenim gören yaklaşık 200 yabancı öğrenci, ‘barışlı bir gelecek’ taleplerini paylaşmak üzere DEÜ Rektörlüğü’nü ziyaret etti. Alsancak’ta DEÜ Rektörlük binası önünde Rektör Prof. Nükhet Hotar ile bir araya gelen Dr. Öğrenciler, barış ve dayanışmayı vurgulayan pankartlar taşıdı. DEÜ Dil Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (DEDAM) Türkçe yeterlilik eğitimi alan öğrenciler, etkinlik sonunda barışı simgeleyen beyaz balonları gökyüzüne uçurdu. Toplantıda öğrencilere seslenen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Dünya gençliğinin buluşması niteliğindeki bugünkü etkinlikte, İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırılarını bir kez daha açıkça kınıyoruz; “İnsan haklarının önemini vurguladık ve başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası toplumu derhal sorumluluklarını yerine getirmeye davet ettik” dedi.
BARIŞA VURGU VURDULAR
DEÜ’nün eğitim-öğretim kalitesi, araştırma-geliştirme faaliyetleri ve sosyal sorumluluk alanında üstlendiği öncü rollerle dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Rektör Hotar, “Dokuz Eylül Araştırma Üniversitemiz bunu bir misyon olarak görüyor. tüm insanlığı ve ortak geleceğimizi ilgilendiren konularda sorumluluk almak. Bu görev bilinciyle, yüksek öğrenim tercihlerinde uluslararası geçerliliği olan Dokuz Eylül Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerimizle bugün Rektörlüğümüzde buluştuk. Aynı zamanda Üniversitemizin dünyaya açılma girişimlerinden biri olan DEDAM’da Türkçe eğitimi alan öğrencilerimizin gönderdikleri mesajlar son derece değerliydi. Zihninde bilime bağlılık, yüreğinde insanlık sevgisi olan bu gençlerimiz, haksızlıklara karşı sesini yükselterek harekete geçiyor, dünyaya savaşların ve acıların değil; Adaletin ve barışın hakim olmasını istiyor. “Onların mesajlarını dile getirmeye ve barış vurgumuzu her fırsatta yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.
“FİLİSTİN’İN ACILARI KALBİMİZDE”
Konuşmasında İsrail’in Filistin topraklarına düzenlediği baskınlarda hayatını kaybedenlerin sayısının 10 bini aştığını hatırlatan Rektör Hotar, “İsrail’in 7 Ekim ve daha öncesinde Filistin coğrafyasında sistematik olarak gerçekleştirdiği katliamlar artık tarihe karışmıştır. kontrol. Binlerce çocuk bu dünyadan alındı, yetim ve vatansız kaldı. İsrail; Bir aydır büyük bir vahşetle, tüm uluslararası anlaşmaları ve kozmik insan haklarını hiçe sayarak gerçekleştirdiği saldırılarda sivil yerleşimleri, hastaneleri, okulları, cami ve kiliseleri hedef almaya devam ediyor. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak Filistin halkının acısını yüreğimizde hissediyoruz. İnsan haklarına ve uluslararası hukuka saygımız doğrultusunda İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırılarını bir kez daha güçlü bir şekilde kınıyoruz” dedi.
GÖKYÜZÜNE BEYAZ BALONLAR SALDIRILDI
Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, açıklamalarına devam ederek şunları kaydetti: “Üniversitemizin uluslararasılaşma hedeflerini de destekleyen toplantıda, öğrencilerimizle birlikte barışın simgesi olan ‘beyaz’ balonları uçurduk. Vicdanımızı acıtan katliamlara son vermek, adaleti yeniden tesis etmek ve barış içinde yaşayacağımız bir dünyanın özlemini duymak için göklere yükseliyoruz. Etkinliğe katkılarından dolayı DEDAM öğretmenlerimize ve duyarlılıklarından dolayı tüm öğrencilerimize teşekkür eder, kariyerlerinde ve kariyer yolculuklarında başarılar dileriz. Unutmayalım ki dünya çapında genç beyinlerin buluştuğu üniversiteler sadece bilgi üreten yerler değil; Aynı zamanda hoşgörü tohumlarının ekildiği, barış filizlerinin yeşerdiği yerlerdir. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak bu amaca uygun verimli bir mekan yaratmaya çalışarak faaliyetlerimize devam edeceğiz” dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı